Strategische Productontwikkeling; Industrieel Ontwerpen met creatieve productontwerpers

Fluctus is een industrieel ontwerpbureau voor het industrial design van consumenten- en professionele producten. Wij laten ons graag uitdagen om producten te ontwerpen waarbij ergonomie, constructie en vormgeving hand in hand gaan. We denken met u mee hoe we een conceptidee kunnen vertalen in een productontwerp dat  succesvol op de markt gebracht kan worden. U kunt bij ons terecht voor alle fases van productontwikkeling, vanaf idee tot en met de aanloop van de eerste productie-batch. We zijn gewend om te werken met opdrachtgevers die bekend zijn met productontwikkeling, maar ook met opdrachtgevers die nog niet eerder een idee hebben laten uitwerken door een ontwerpbureau.

Samen met de opdrachtgever bepalen wij al vanaf het prille concept de succesfactoren voor introductie in de markt. Een compacte set van Screening en Ranking criteria gebruiken we om aan de opdrachtgever inzichtelijk te maken welke concepten het meest kansrijk zijn om te ontwikkelen.

From the start we give a fair picture of the risks associated with looking for innovative solutions; we communicate clearly about the choices that have to be made during this search.

Engineering: an eye for detail

In the engineering phase we optimize all details of the product for production and assembly. Often a mass-production product consists of an assembly of complex injection-molded products where many functions can be integrated. By early communication with the suppliers of parts and by making prototypes we optimize the product before investments have to be made in means of production.

Sustainable product development of meaningful innovations

Bij het industrial design van producten is het van belang dat materialen gekozen worden die niet falen tijdens de levensduur en die bij voorkeur aan het einde van de levensduur kunnen worden hergebruikt. Minstens zo belangrijk is het dat het product zorvuldig ontworpen wordt zodat de gebruiker het product een lange levensduur gunt vanwege de functionele, visuele en ergonomische kwaliteit.

Discover what we can do for you in the product development process and contact us!

'Everyone can have a good idea, however to make a successful product, you need a professional design agency'

Gertjan Drent, Fluctus

en_GBEnglish