In hoogte verstelbaar schoolmeubilair

Fluctus creëerde samen met Climop het verstelbare schoolmeubilair. Dit meubelilair is volledig verstelbaar en ergonomisch geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 8. Voor de grote zit en tafel oppervlaktes is gekozen voor een duurzame oplossing van biokunststof. Omdat het meubilair als het ware “meegroeit” met de scholier heeft dit een enorm logistiek voordeel voor scholen, omdat zij niet meer 7 verschillende hoogte tafels op voorraad moeten hebben.

Fluctus is verantwoordelijk voor het conceptdesign, de engineering en is mede eigenaar van het gepatenteerde design. Dit product is beschikbaar voor licentieverlening; de contact personen zijn Steven Krol (Climop) en/of Gertjan Drent (Fluctus).

Climop_slide_02_800x600

Onze competenties

1_BC_Concept Development

Concept Development

Als ontwerpers geloven we in eerste instantie niet dat het mogelijk is om een aantrekkelijke stoel maken die verstelbaar is voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Totdat we aan het schetsen gaan en een eerste 1:1 model maken !

2_BC_Product Design

Product Design

Het bedachte verstelsysteem dwingt ons om creatief om te springen met de vormgeefmogelijkheden.

4_BC_Engineering

Product Engineering

Bij het engineeren van de construktie maken we gebruik van de duurzame eigenschappen van staal en aluminium. Vanwege sterkte en de recycle-mogelijkheden winnen deze klassieke materialen het van bioplastic in deze toepassing.

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

De prototypes kunnen worden gebruikt voor promotionele doeleinden en leren ons op welke punten het ontwerp nog verbeterd moet worden.

nl_NLDutch