De ideale drinkfles voor op iedere fiets

Fluctus heeft in samenwerking met Leonard Kollen de Clipon-bottle uitgewerkt tot en met een werkend prototype. De Clipon fles past door zijn handige design eigenlijk op iedere fiets die er bestaat. Daarnaast heeft de fles plaats voor twee verschillende dranken, het is dus geen probleem om water én een sportdrank mee te nemen. De twee flessen hebben een S-vorm en worden bij elkaar gehouden door een stevige clip en een anti-slip laag in het midden. Uiteraard heeft de fles ook twee verschillende openingen, waardoor je makkelijk de fles kunt vullen en af kunt wassen. Fluctus is verantwoordelijk voor design, engineering, het realiseren van het prototype en het aanvragen van het patent.

Clipon slide_800x600

Onze competenties

1_BC_Concept Development

Concept Development

Leonard Kollen kwam bij ons met het basisidee om een bidon direct op een fietsbuis te klemmen zonder dat daar een bidonhouder voor nodig is.

2_BC_Product Design

Product Design

Het concept dat we uitgewerkt hebben geven we vorm en kleur voor de markt waarvoor het bedoeld is: De recreatieve fietser met een fiets waar geen bidonhouder op gemonteerd is.

4_BC_Engineering

Product Engineering

Alle methodes om flessen te maken komen voorbij; uiteindelijk kiezen we voor spuitgieten eventueel gecombineerd met blaasvormen.

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

Nadat we in de ontwerpfase veel FDM modellen hebben gemaakt op onze eigen printer, eindigen we met een prototype dat nauwelijks van echt te onderscheiden is.

5_BC_3D & Product Visualization

Product Visualization

Alle render-afbeeldingen die voor PR doeleinden worden gebruikt zijn door Fluctus gemaakt.

nl_NLDutch