CRACKR 3D Crack Monitoring Sensor

De Crackr is een product voor het online bewaken van gebouwen waar scheurvorming heeft plaatsgevonden, of voor het monitoren van dilatatievoegen.

De twee delen van de Crackr worden aan weerszijden van de scheur aangebracht

We hebben de twee onderdelen van dit product zodanig ontworpen dat ze met de juiste initiële afstand ten opzichte van elkaar gemonteerd worden. De oranje afstandshouder wordt verwijderd nadat beide delen op de muur zijn geschroefd.

Een set opvulplaatjes kan gebruikt worden als er sprake is van een ongelijkmatige ondergrond.

StabiAlert heeft een aantal magnetische sensorelementen in een specifieke array boven een magneet geplaatst. Met behulp van wiskundige algoritmen worden drie vectoren berekend die de 3D-beweging van een scheur laten zien. De CrackR ontwaakt met een instelbaar meetinterval en verzendt de verzamelde sensorgegevens. Op deze manier kan de batterij afhankelijk van het interval tot tien jaar mee. Door toepassing van de sensoren worden de kosten aanzienlijk verlaagd.

www.stabialert.nl

https://stabialert.nl/fileadmin/stabialert2017/images/news/SA_Specsheet_CRACKR_10-2022.pdf

CRACKR 2

Onze competenties

1_BC_Concept Development

Concept Development

Binnen 3 weken een concept opleveren inclusief prototype voor presentatie op de Intergeo beurs in Hannover. Een uitdaging die we samen met StabiAlert aangingen! Dankzij de korte tussensprints tussen team en klant ontstond er binnen een paar dagen een sterk concept dat voldeed aan de gestelde eisen.

2_BC_Product Design

Product Design

Het design is een geïntegreerd onderdeel van het ontwerp. Na een creatieve brainstormsessie zijn verschillende concepten gepresenteerd in de vorm van schetsen en 3D prints. Deze concepten zijn vervolgens getoetst aan de opgestelde eisen. De belangrijkste eisen liggen op het vlak van makkelijk installeren en begrijpen hoe het product werkt. Er is bewust gekozen voor deze langwerpige vorm vanwege de vormverwantschap met de klassieke niet-elektronische oplossing waarbij over elkaar heen bewegende linialen worden afgelezen.

4_BC_Engineering

Product Engineering

Het gekozen ontwerp is vervolgens verder gedetailleerd; de exacte posities van de PCB's zijn bepaald en de verwijderbare afstandshouder is geoptimaliseerd.
Er is zelfs rekening mee gehouden met de keus van muurschroeven dat de geboorde gaten wel eens een paar millimeter verkeerd kunnen uitvallen.

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

Het doel van het project was om een prototype op te leveren voor op de INTERGEO beurs in Hannover. Mede door de snelle doorlooptijd is er gekozen om gebruik te maken van de in-house 3D printers van Fluctus. Deze 3D print modellen zijn vervolgens bewerkt en gelakt voor een mooie uitstraling.

5_BC_3D & Product Visualization

Product Visualization

Fluctus heeft foto-realistische afbeeldingen gemaakt aan de hand van de 3D files van het product. Deze zijn gebruikt voor het maken van de spec. sheets, zodat deze klaar konden zijn, nog voordat er een prototype gefotografeerd kan worden.

nl_NLDutch