Dual eDNA Filter

Het Dual eDNA Filter van Sylphium is ontwikkeld voor het nemen van watermonsters voor eDNA bepalingen. Het grote filteroppervlak en het eenvoudige ontwerp van het filter maakt het mogelijk om ter plekke enkele liters water door het Dual eDNA Filter te persen. Op deze manier is er minder kans op contaminatie en hoeft er weinig volume en gewicht mee het veld in genomen te worden.

Na het toevoegen van de conserveringsvloeistof en het afsluiten van het Dual eDNA Filter met meegeleverde dopjes, blijft het monster gedurende lange tijd (enkele weken tot een paar maanden) stabiel, zonder koeling.

Fluctus is verantwoordelijk geweest voor het productdesign, engineering en in productie brengen van de Dual eDNA Filters.

Dual-eDNA-Filter_slide_02_800x600

Onze competenties

1_BC_Concept Development

Concept Development

Regelmatig overleg met opdrachtgever Sylphium heeft met korte tussensprints geleid tot een goed gedocumenteerd programma van eisen als uitganspunt voor de start van ontwikkeling. na een gedegen speurtocht naar filtratietechnologie en maakmethoden, heeft dit geleid tot het ontwikkelen van nieuwe filterconcepten.

2_BC_Product Design

Product Design

Met de gegeven technische voorwaarden wordt vervolgens het design bepaald. Bij dit product is het "form follows function" principe toegepast, de werking is het belangrijkste en waar mogelijk is het design aangepast.

4_BC_Engineering

Product Engineering

De constructie is ge-optimaliseerd voor het persen van water door het filter onder relatief hoge druk, en voor het reduceren van restvolumes bij het fixeren van het aanwezige DNA materiaal in het filter.

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

Stapsgewijs is het ontwerp geoptimaliseerd met behulp van geprinte - en gefreesde modellen.
De eerste samples uit de spuitgietmatrijs zijn onderworpen aan uitgebreide tests en na het tunen van de matrijs is het ontwerp vrijgegeven voor productie.

5_BC_3D & Product Visualization

Product Visualization

Om de toekomstige klanten tijdig te kunnen voorzien van een realistische impressie, leveren we foto-realistische afbeeldingen en animaties.

6_BC_Production Assistance

Production Assistance

Fluctus is verantwoordelijk voor het leveren van de filters en gebruikt daarvoor een uitgebreid netwerk van toeleveranciers. Voor de labels en verpakking wordt nauw samengewerkt met opdrachtgever Sylphium.

nl_NLDutch