E-Leon wiegt uw kind in dromen

E-Leon is een nieuwe creatieve manier om je baby in slaap te brengen. Door middel van 3 natuurlijke wiegprogramma’s in de app wiegt E-Leon de kinderwagen heen en weer.
Plaats de kinderwagen op de E-Leon en bedien deze middels de bijbehorende app. Er kan gekozen worden uit drie verschillende wieg bewegingen, waarbij ook de tijd en snelheid zijn aan te passen.
Fluctus is in nauwe samenwerking met de klant verantwoordelijk geweest voor het gehele ontwerpproces van de E-Leon, voor het grafische ontwerp en voor de realisatie van de app, handleiding en verpakking. Fluctus heeft het productie- en assemblagebedrijf voorgesteld en heeft de productie begeleidt tot en met de eerste productiebatch.

ELEON slide_800x600

Onze competenties

1_BC_Concept Development

Concept Development

Hoe kun je op een veilige manier je eigen kinderwagen automatisch laten wiegen ? Met veel discussie, schetsen en modellen ontstaat er uiteindelijk een concept.

2_BC_Product Design

Product Design

De complexe constructie die nodig is om er een compact geheel van te maken, geven we een uiterlijk dat past in de wereld van de babyproducten.

4_BC_Engineering

Product Engineering

We ontwerpen de aandrijving met 2 motoren en samen met de elektronica-ontwikkelaar werken we de sensoren uit die ervoor zorgen dat de 2 aangedreven karren, waar de wielen van de kinderwagen op staan, parallel blijven lopen.

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

In dit project gebruiken we achtereenvolgens grove houten modellen, 3D geprinte FDM modellen in ABS van de eigen printers en SLS 3D-prints in Nylon voor de onderdelen die later spuitgegoten moeten worden. De prototypes maken we werkend met de juiste stappenmotors, aangestuurd door een Arduino.

5_BC_3D & Product Visualization

Product Visualizations

De 3D CAD modellen zijn uitermate geschikt om fotorealistische afbeeldingen mee te maken. Nog voordat er echte producten zijn kunnen we dit toepassen voor gebruiksaanwijzingen, verpakkingen en voor andere PR-uitingen.

6_BC_Production Assistance

Production Assistance

We zijn pas tevreden als de eerste batch producten succevol geïntroduceerd wordt. In een vroeg stadium helpen we om leveranciers te sourcen voor de ontworpen producten. We communiceren over gewenste aanpassingen om de productie zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen en we maken een plan hoe en waar de assemblage plaats gaat vinden.

nl_NLDutch