On The Move E-Dna Analyse

Fluctus Industrial Engineering en Sylphium Molecular Ecology hebben een techniek ontwikkeld om snel, eenvoudig en buiten het laboratorium DNA te kunnen zuiveren.
Deze manier van DNA zuivering biedt de mogelijkheid om op locatie, snel DNA te kunnen isoleren en DNA analyses uit te kunnen voeren. Snelle- en op locatie uit te voeren DNA analyses zijn in het bijzonder relevant voor producten en omgevingen waar ziekteverwekkers voor kunnen komen en waar mensen gebruik van maken, zoals voedsel en zwemwater. In zwemwater en recreatieplassen kunnen ziekteverwekkende bacteriën zoals E. coli, Enterococcen en Leptospirose (veroorzaker ziekte van Weil) voorkomen. Daarnaast komen in dit water ook vrijwel altijd humuszuren, tannines en looizuren voor. Deze groep stoffen verstoren DNA analyses zoals PCR zeer ernstig en gedraagt zich in chemische zin vrijwel gelijk aan DNA. Dit maakt zuivering van DNA uit humuszuren, tannines en/of looizuren houdend water zeer moeilijk.

Onze competenties

3_BC_Prototype & Testing

Prototyping & Testing

Het ontwerptraject kende veel uitvoeringsvormen waarbij steeds geëvalueerd werd of het niet eenvoudiger kon en met minder milieubelasting na afloop van de sampling en analyse.

4_BC_Engineering

Product Engineering

In nauw overleg met Sylphium is er gesleuteld aan een uitvoering die direct in gangbare lab-centrifuges geplaatst kan worden. De eenvoudige vorm is makkelijk te vullen met het juiste filtermateriaal en wordt afgedopt met een stop waar een filter in geïntegreerd is.

6_BC_Production Assistance

Production Assistance

Fluctus levert support voor het starten van de massa-productie en voor de manier van vullen in een laboratorium-omgeving.

nl_NLDutch