Creatieve productontwikkeling, van conceptontwikkeling tot en met het leveren van producten

U kunt bij ons terecht voor alle fases van productontwikkeling. Maar u kunt ons ook inschakelen voor onderdelen hiervan, bijvoorbeeld voor conceptontwikkeling, engineering of het in productie brengen van uw ontwerp. Door zakelijk instinct, technisch vernuft en creativiteit te combineren, ontwikkelen we producten met meerwaarde. We zijn op ons best wanneer we samenwerken met een opdrachtgever die ons uitdaagt; hij kent de markt immers als geen ander.

Concept ontwikkeling/ Ergonomie-check

Met behulp van brainstormtechnieken wordt de aftrap gegeven voor het creatieve proces dat in enkele stappen leidt tot gevisualiseerde concepten

Door de concepten te toetsen aan de criteria die van te voren zijn vastgesteld kan een weloverwogen keuze uit de concepten worden gemaakt. We maken functionele modellen van (deel)constructies om in een vroeg stadium te checken of het gekozen concept de juiste is. Dit lijkt een triviale stap maar deze wordt nog wel eens overgeslagen. De modellen geven vroege feedback aan de opdrachtgever voor het gebruik van het product. Optimale ergonomie speelt in vrijwel al onze producten een grote rol.  Als de keuzes voor functies en vorm kloppen, wordt het gekozen concept uitgewerkt in een 3D CAD file.

Product Design

Een passend design ondersteunt het concept voor een succesvolle marktintroductie

De vormgeving van het product wordt passend gemaakt bij de positionering van een product en de gewenste ergonomische functie. Zodra de basisfunctie van een innovatie bewezen is ontwerpen we meerdere vormrichtingen die overlegd worden met de opdrachtgever. Ook kunnen we vrij snel doorschakelen naar foto-realistische afbeeldingen van designvarianten zodat die gebruikt kunnen worden in marktonderzoek.

Zodra de vormrichting vastligt kan verder gewerkt worden aan het detailleren van alle onderdelen.

Prototyping & testing

Modellen en prototypes maken we gedurende het hele ontwerpproces om functies te bewijzen en om vormen te beoordelen

In een vroeg stadium gebruiken we modellen en prototypes om de functie van en concept aan te tonen of te verduidelijken. In een vroeg stadium van de productontwikkeling zijn dat knutselmodellen die we in de eigen werkplaats in elkaar zetten of vormstudies die we zelf printen op een van de 3D printers.

Later in het productontwikkelproces gebruiken we prototypes die zo goed mogelijk laten zien hoe de producten er uit gaan zien, als laatste check voordat er geïnvesteerd moet worden in productiegereedschappen.

Engineering

In deze fase werken de engineers nauwgezet om alle detaillering aan te brengen in de CAD files en om de samenhang van het geheel te bewaken

In de engineer-fase worden alle onderdelen tot in detail vastgelegd als 3D CAD model in ons Siemens NX pakket. In deze fase checken we de sterkte van onderdelen door het maken van 3D prints en door het simuleren in software onder bepaalde belastingen.

3D & Product Visualisation

Fotorealistische afbeeldingen laten het product tot leven komen

De 3D CAD-modellen zijn uitermate geschikt om foto-realistische afbeeldingen en animaties mee te maken. Nog voordat er echte producten zijn kunnen de levensechte afbeeldingen en filmpjes gebruikt worden voor gebruiksaanwijzingen, verpakkingen en andere PR-uitingen.

Production

We zijn pas tevreden als de eerste batch producten succesvol geïntroduceerd wordt

In een vroeg stadium helpen we om leveranciers te sourcen voor de ontworpen producten. We communiceren over gewenste aanpassingen om de productie zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen en we maken een plan hoe en waar de assemblage plaats gaat vinden. Indien gewenst treden we op als leverancier van de onderdelen en regelen we het maken van (sub) assemblies.

"Fluctus heeft ons van A tot Z geholpen om een goed idee om te zetten in een succesvol product."

Anand Badal, eigenaar E-Leon

nl_NLDutch